content="14/09/2022″/> BQC, uitrustingen voor kwaliteitscontrole en het markeren

Telweegschalen

Tellen, maar dan goed!
Om goed te kunnen tellen moet u bij de keuze van de telweegschalen al vooraf op enkele parameters letten.

Kleinste deelgewicht „GS min“: dit is het kleinste stukgewicht dat de weegschaal voor de stukstelling aanneemt en per stuk weergeeft. Afhankelijk van de behoefte aan zekerheid worden in de praktijk voor het kleinste teldeel echter toeslagen aanbevolen, zie „Kleinste referentiegewicht“.

Telresolutie: beschrijft het maximale aantal stuks dat met een telnauwkeurigheid van 1%, bij minimaal schommelende deelgewichten en een voldoende referentieaantal (20 teldelen bij een numerieke resolutie ≤ 60.000 punten, 50 teldelen van 60.000 tot 150.000 punten, 100 teldelen ≥ 150.000 punten) geteld kan worden. Dit is dus een maat voor de kwaliteit van de telweegschaal.

Aanbevolen referentieaantal: de gewichtstoleranties van de teldelen onderling zijn de meest voorkomende foutoorzaken bij het tellen. Daarom wordt aan het begin van de telling een gemiddeld gewicht berekend, het zogenoemde referentiegewicht, door meerdere teldelen, het zogenoemde referentieaantal, op de weegschaal te plaatsen. Gebruikelijk is:

5 teldelen >> vaak voldoend
10 teldelen >> vaak gebruikelijk
20+ teldelen >> bij sterke variatie van het gewicht van de teldelen

De functie „Automatische referentieoptimalisering“ verhoogt stapsgewijs het referentieaantal waardoor het gemiddelde gewicht van de teldelen stap voor stap geoptimaliseerd bepaald wordt. Hierdoor is de nauwkeurigheid van de latere telprocedure aanzienlijk groter.

Welke telweegschaal voor welke toepassing?

Enkeltellingsweegschaal: met zelfverklarende gebruikersbegeleiding op het toetsenbord. Door het grafisch ondersteunde bedieningspaneel kan het werk onmiddellijk beginnen zonder eerst een gebruiksaanwijzing te bestuderen. Eenvoudig gebruik, zeer voordelig.

Professionele telweegschaal: met drie aparte displays voor referentiegewicht (gemiddeld gewicht van de teldelen), totaal gewicht van alle teldelen en totaal aantal teldelen. Uiterst handig is ook het geïntegreerde geheugen, bijv. voor verpakkingsgewicht, artikelnummer, referentiegewicht alsook akoestische en
optische hulpmiddelen en een alfanumeriek toetsenblok om de gegevens comfortabel in te voeren.

De speciale tip voor grote aantallen: telsystemen
De weegbereiken van tafelweegschalen zijn vaak niet voldoende om grote aantallen, sets, palletgoederen etc. te tellen. Hier komen de krachtige telsystemen van pas die een uiterst precieze referentieweegschaal aan een sterk belastbare kwantiteitsweegschaal koppelen.

Speciale weegschalen voor inventaris SMT, FKA en FKC.
Voor het invoeren van precieze hoeveelheden, bijvoorbeeld als onderdeel van een inventaris. Een eenvoudige aanraking scherm gebruik, speciale inventaris software en een PC-aansluiting zorgen voor snelle inbeslagneming en analyse van voorraadniveau


Hulp voor het kiezen van een weegschaal: Quick-Finder
Ontvang de juiste deals voor uw locatie; Selecteer uw land