content="14/09/2022″/> Metrologie

Zaagtandmeter

  • De voordelen van een goed geplaatste zaag voor alle zaagklussen zijn bekend. Door een meetklok voor zaagafstelling te gebruiken, kan elke samenstelling die voor verschillende houtsoorten is gespecificeerd nauwkeurig worden onderhouden, waardoor maximale output en efficiënt vakmanschap wordt gegarandeerd.
  • Er is een keuze uit 4 modellen contactpunten (standaard platte voeler Ø 10 mm, spitse voeler, bolvormige voeler of platte Ø 4,8 mm). Elk model van de Kafer Saw Setting Dial Gauge, zorgt ervoor dat de uiteinden van uw mesjes beide correct gecentreerd zijn op het meslichaam bij het opnieuw kantelen en is perfect voor het controleren van de tangentiële en radiale zijdelingse speling (zijdelings slijpen) binnen de gewenste toleranties. Bovendien kunt u het ook gebruiken voor het controleren van de tandverzameling op stalen cirkelzaagbladen en handzagen. Houd er rekening mee dat de contactpunten niet uitwisselbaar zijn.
  • Door de meetklok op het zaagblad te plaatsen, kan de vlakheid van het blad eenvoudig worden gemeten. Met de comparator kun je ook het hoogteverschil tussen de tand en het zaagblad meten. Dit principe van het meten van het verschil in dikte / hoogte is niet alleen geschikt voor zaagbladen maar ook voor andere toepassingen.
  • De meetmethode kan niet eenvoudiger zijn. De meter wordt op het zaagblad gelegd zodat de verende tracer de snijkanten van de zaag raakt. De aanwijzer geeft direct een aflezing van de meting. Omdat de meter aan beide zijden een draaiknop heeft, kan deze zowel links- als rechtshandig worden gebruikt.
  • Op aanvraag zijn ook meetklokken voor zaagverstelling verkrijgbaar met een aflezing van 0,01 mm in plaats van 0,1 mm.
Ontvang de juiste deals voor uw locatie; Selecteer uw land