content="14/09/2022″/> BQC, uitrustingen voor kwaliteitscontrole en het markeren

Precisieweegschalen


Om u te helpen bij het maken van de juiste KERN-balanskeuze, hebben we een kwaliteitscode voor elk model opgenomen, die uit twee kwaliteitskenmerken bestaat. Deze code bevat naast de productfuncties ook technische gegevens en pictogrammen. Dit zal u helpen de beslissing te nemen over de perfecte balans voor uw toepassing:

De kwaliteit van stabilisatie
Hoe snel en nauwkeurig zijn de gegeven van de weegresultaten?
Op basis van de specificaties van het behuizingmateriaal en het totale gewicht van de schaal, geeft deze kwaliteitskenmerk u een indicatie van de functie waarvoor de weegschaal in het bijzonder is voorbestemd. Vanwege hun lage gewicht maken materialen zoals kunststof bijzonder voordelige structuren voor mobiele toepassingen mogelijk. Modellen die zware, hoogwaardige materialen gebruiken, zoals aluminium of gietstaal, worden gekenmerkt door hun duurzaamheid, robuustheid en het feit dat ze minder gevoelig zijn voor trillingen. Een hoge mate van stabiliteit maakt snelle en reproduceerbare weegresultaten mogelijk.
Categorisatie A, B, C, beste waarde: C
Het kwaliteitsniveau van dosering
wordt bepaald op basis van reactietijden, stabilisatietijd en gedrag bij langetermijnwegen. Deze instellingen bieden informatie over de geschiktheid van een model voor nauwkeurige meting, naast andere functies. In het bijzonder, met deze doseerprocedures, balanceert evenwicht het filteren van ongemakkelijke omgevingsinvloeden, zoals trillingen en grotere nauwkeurigheid, evenals een snelle weergave bij het wegen van goederen in verhouding tot de kleinste verdeling [d] van andere hand. Bovendien geeft deze waarde aan of drifteffecten van invloed zijn op continue metingen in langetermijntests.
Categorisatie A, B, C, beste waarde: C

Wetenswaardigheden over dichtheidsbepalingen

Een van de belangrijkste toepassingen van laboratoriumweegschalen is het bepalen van de dichtheid evenals de berekening van het soortelijk gewicht van vloeistoffen en vaste stoffen. Daarvoor zijn zeer nauwkeurige precisieweegschalen en een dichtheid set noodzakelijk. Het is bijzonder comfortabel als de dichtheid direct door de weegschaal wordt berekend en weergegeven. Als bijzonder nauwkeurig blijkt de bepaling van de dichtheid van vloeistoffen en vaste stoffen volgens de methode van de opwaartse druk door weging (wet van Archimedes) te zijn.

Dichtheidsbepaling van vloeistoffen: door meting van de opwaartse druk met het dompellichaam van glas.

Dichtheidsbepaling van vaste stoffen: de dichtheid is de verhouding van gewicht [g]: volume [cm3]. Het gewicht resulteert uit het wegen van het monster in lucht. Het volume wordt bepaald uit de opwaartse druk [g] van het in een vloeistof gedompelde monster. De dichtheid [g/cm3] van deze vloeistof is bekend.

Toepassingen:
  • materiaalanalyses
  • dichtheid van poreuze materialen
  • controle afgewerkte verpakking, wanneer de waar volgens volume [cm3] wordt verkocht.

Weegschalen voor het bepalen van de dichtheid EMB-V, PLE-N, PLS/PLJ, PBS / PBJ, ABS-N / ABJ-NM

Hulp voor het kiezen van een precisieweegschaal: Quick-Finder
Ontvang de juiste deals voor uw locatie; Selecteer uw land